ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ: Τα όρια της εμμονής αγγίζουν οι επανηλλειμένες ανεδαφικές βολές εναντίον του ΠΙΣ

PISLOGO

 

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, αναγκάζεται δυστυχώς, να επανέλθει στο θέμα που αφορά τη λειτουργία των πειθαρχικών του διαδικασιών, καθότι οι επανηλλειμένες και ανεδαφικές βολές εναντίον του Συλλόγου από συγκεκριμένη ομάδα πρωτοβουλίας, αγγίζουν πλέον τα όρια της εμμονής.

Την ώρα που η ηγεσία του ΠΙΣ ενεργεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της όπως αυτά καθορίζονται από τη υφιστάμενη νομοθεσία και παρά τις σχετικές ανακοινώσεις με τις οποίες ενημερώνει σχετικά το ευρύ κοινό, εκπρόσωπος της εξωθεσμικής ομάδας πρωτοβουλίας που επονομάζεται «Ιατρική Ασπίδα» επικρίνει τον ΠΙΣ ότι δήθεν «δεν κάνει τίποτε».

H εκπρόσωπος της ομάδας παραπλανεί την κοινή γνώμη, μεταδίδοντας ανεδαφικές πληροφορίες και ερμηνεύοντας αυθαίρετα τη νομοθεσία χωρίς καμία νομική κατάρτιση και λησμονεί για ακόμα μια φορά πως υπάρχει νομική υποχρέωση τήρησης όλων των διαδικασιών σε ένα δημοκρατικό κράτος. Παρόμοιες διαδικασίες υπάρχουν σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συγκεκριμένη ομάδα δημιουργεί επίσης αντιφατικές εντυπώσεις. Από τη μία δηλώνει ότι ο ΠΙΣ έχει όλα τα νομικά όπλα, και από την άλλη εκδίδει ανακοινώσεις (βλ. ανακοίνωση «Ιατρικής Ασπίδας» ημερομηνίας 8/7/2024) για την ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας.

Υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά, ότι ο ΠΙΣ έχει καταθέσει ολοκληρωμένες εισηγήσεις εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας.

Σε ό,τι αφορά τις πειθαρχικές διαδικασίες που ισχύουν σήμερα παραπέμπουμε στην ίδια τη νομοθεσία όπως και στις ανακοινώσεις του ΠΙΣ ημερομηνιών, 2/2/2024 & 5/7/2024.

Ο ΠΙΣ διαχειρίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα, υπευθυνότητα και νομιμότητα όλα τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, συμπεριλαμβανομένων των πειθαρχικών διαδικασιών. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη νοουμένου ότι είναι καλόπιστη και ότι στηρίζεται σε αληθή στοιχεία. Ωστόσο, η εμμονική στοχοποίηση του Συλλόγου και η έλλειψη σεβασμού στους νόμους αυτού του κράτους όπως και στο αδιάβλητο των διαδικασιών του ανεξάρτητου Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

9 Ιουλίου 2024

Διαβάστηκε 57 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 08:53
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα