ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΤΗΣ ΕΑΗΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

logo scaled 1

 

Με την παρούσα επιστολή ενημερώνουμε ότι προγραμματίζονται εκπαιδευτικά σεμινάρια από κλιμάκια λειτουργών του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και λειτουργών της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας (ΕΑΗΥ) για τον τρόπο χρήσης της διασυνοριακής πύλης ανταλλαγής ιατρικών δεδομένων, μέσω της πλατφόρμας της Κυπριακής Δημοκρατίας “CY LOGIN”. Τα προτεινόμενα σεμινάρια κρίνονται όχι μόνο κρίσιμα αλλά και απαραίτητα.

Στόχος μας είναι ο καλύτερος συντονισμός για την εξυπηρέτηση των αναγκών που θα προκύψουν από την εφαρμογή των Ηλεκτρονικών Διασυνοριακών Υπηρεσιών Υγείας και η αποφυγή αχρείαστων ενεργειών και πρωτοβουλιών ώστε να εξασφαλιστεί η συνεχής και αποτελεσματική εξέλιξη του έργου. Τα προαναφερόμενα σεμινάρια θα επικεντρωθούν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα συνοπτικά ιστορικά υγείας και αποσκοπούν στην εξοικείωση των επαγγελματιών υγείας στην χρήση της πύλης ανταλλαγής ιατρικών δεδομένων, μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, η οποία αναμένεται να βελτιώσει την παροχή υπηρεσιών υγείας και την ασφάλεια των ασθενών. Οι Διασυνοριακές Υπηρεσίες Υγείας προσφέρονται ήδη σε χώρες της Ευρώπης και ο Ευρωπαίος πολίτης άρχισε να τις αναζητεί.

Η έναρξη χρήσης των Ηλεκτρονικών Διασυνοριακών Υπηρεσιών Υγείας, με το εμπορικό σήμα MyHealth@EU, αναμένεται αρχές Ιουλίου 2024. Είναι απαραίτητη η συνεργασία των Ιατρών στο τεράστιο αυτό εγχείρημα, αφού θα προσδώσει ενίσχυση στο σύστημα υγείας και κατ’ επέκταση αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους Ευρωπαίους πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λίστες με τους ιατρούς και τα φαρμακεία που θα προσφέρουν διασυνοριακές υπηρεσίες υγείας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Εθνικού Σημείου Επαφής (ΕΣΕ) της ΕΑΗΥ, αλλά και στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του ΕΣΕ. Με αυτόν τον τρόπο, οι Ευρωπαίοι ασθενείς που θα επισκέπτονται την Κύπρο, θα γνωρίζουν εκ των προτέρων από ποιους γιατρούς και ποια φαρμακεία μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Τα φαρμακεία και οι γιατροί που θα εξυπηρετούν ηλεκτρονικές διασυνοριακές συνταγές θα έχουν αναγνωριστικό λογότυπο των Ηλεκτρονικών Διασυνοριακών Υπηρεσιών Υγείας, αναρτημένο στην πρόσοψη του φαρμακείου ή του ιατρείου τους αντίστοιχα, και απαραίτητη προϋπόθεση για την εισδοχή τους στην πύλη είναι η ύπαρξη ταυτοποιημένου λογαριασμού στην πλατφόρμα της Κυπριακής Κυβέρνησης “CY-LOGIN”.

Οι εκπαιδεύσεις θα λάβουν χώρα ως εξής:

 

5/6/2024 Τετάρτη,16:00-17:30 εκπαιδευτικό webinar/διαδικτυακή παρακολούθηση

 

6/6/2024 Πέμπτη,16:00-17:30 εκπαιδευτικό webinar/διαδικτυακή παρακολούθηση

 

12/06/2024:Τεταρτη,18:00-20:00, κατά τόπο εκπαιδευτική συνάντηση στο Δημαρχείο Παραλιμνίου με στόχο να καλυφθεί η περιοχή λόγω τουριστικής περιόδου.

 

Στις υπόλοιπες επαρχίες θα διεξαχθούν εκπαιδευτικές ημερίδες οι ημερομηνίες των οποίων θα κοινοποιηθούν σε μετέπειτα επιστολές.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ WEBINARS 'Η/ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν 05/06/2023.

 

Διαβάστηκε 79 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 09:56
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα