ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΙΣ: Ικανοποίηση από τη συνάντηση με τον ΠτΔ και τις δηλώσεις της ΥΥ

746669

 

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) εκφράζει την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε η ηγεσία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και χαιρετίζει τις δηλώσεις στις οποίες προέβη μετά τη συνάντηση η Υπουργός Υγείας, κα Πόπη Κανάρη.

Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την αναγνώριση από πλευράς κυβέρνησης, του ουσιαστικού και καθοριστικού επιστημονικού ρόλου που πρέπει να διαδραματίζει ο ΠΙΣ προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο πλαίσιο του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) αλλά και στο ευρύτερο σύστημα του τομέα της υγείας στον τόπο μας.

Καταγράφουμε επίσης ως εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση σέβεται την νομοθεσία που καθορίζει τη λειτουργία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου ως το κατ’ εξοχήν θεσμικό όργανο στην Κυπριακή Δημοκρατία που επιλαμβάνεται όλα τα θέματα που άπτονται της άσκησης της ιατρικής, δεοντολογίας και αποτελεί τον επίσημο συμβουλευτικό φορέα του κράτους σε ότι αφορά τη δημόσια υγεία.

Οι στόχοι μας είναι κοινοί και αφορούν τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας.

Είναι με ικανοποίηση που έχουμε διαπιστώσει ότι τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και η Υπουργός Υγείας έχουν ισχυρή πολιτική βούληση να προχωρήσουν σε εκείνες τις ενέργειες που θα κατοχυρώνουν την αξιοποίηση της εμπειρογνωμοσύνης του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

14 Ιουλίου 2023

 

Διαβάστηκε 268 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα