ΠΙΣ: Να εφαρμοστεί η νομοθεσία για την επαγγελματική ασφαλιστική κάλυψη όλων των γιατρών του δημοσίου – Ο ΠΙΣ στηρίζει τα αιτήματα της ΠΑΣΥΚΙ

PIS

 

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) στηρίζει τα αιτήματα της Παγκύπριας Συντεχνίας των Κυβερνητικών Ιατρικών (ΠΑΣΥΚΙ), ως προς την ανάγκη εφαρμογής της νομοθεσίας και διασφάλισης του καθεστώτος ασφαλιστικής κάλυψης όλων των γιατρών που απασχολούνται στο δημόσιο.

Αποτελεί ένα ζήτημα καίριας σημασίας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι γιατροί να αφήνονται εκτεθειμένοι και ανασφάλιστοι είτε είναι μόνιμοι, είτε έκτακτοι ή αορίστου χρόνου είτε εργοδοτούμενοι με συμβόλαιο.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και καιρό και το οποίο πρέπει να επιλυθεί στην ολότητα του, άμεσα και μέσα σε πνεύμα συνεργασίας.

Οι γιατροί εκτίθενται μέσα από το καθημερινό κλινικό τους έργο και η ασφαλιστική κάλυψη όλων, χωρίς διακρίσεις, πρέπει να είναι κατοχυρωμένη.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος δηλώνει παρών και βρίσκεται στη διάθεση τόσο του Υπουργείου Υγείας, του ΟΚΥπΥ και της ΠΑΣΥΚΙ όσο και της Νομικής Υπηρεσίας, να συμβάλει σε οποιοδήποτε βαθμό του ζητηθεί ώστε το ζήτημα να επιλυθεί στην ολότητα του το συντομότερο δυνατό και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των μελών μας.

11 Μαΐου 2023

Διαβάστηκε 411 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα