Ανακοίνωση ΠΙΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

 

istockphoto 1189304032 612x612

 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας o Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος τιμά όλες τις γυναίκες και ιδιαίτερα τη γυναίκα-γιατρό που με πολλές θυσίες, ιδιαίτερα σε περίοδο υγειονομικών κρίσεων, ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτήσεις τόσο του επαγγέλματος όσο και της οικογένειας.

Στην Κύπρο σχεδόν το 40% με άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του γιατρού, είναι γυναίκες.

Η γυναίκα-γιατρός πρωτοστατεί στον τομέα της Υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης συνδυάζει με αξιοπρέπεια τις αυξημένες και σκληρές απαιτήσεις του ιατρικού επαγγέλματος με την προσωπική/οικογενειακή ζωή.

Πολλά στερεότυπα έχουν καταρριφθεί. Η υψηλού επιπέδου γνώση, τα επιτεύγματα της γυναίκας-επιστήμονα και οι θεσμικές αλλαγές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μας έχουν οδηγήσει μπροστά. Υπάρχουν όμως αρκετά που μπορούν ακόμη να γίνουν.

Ο ΠΙΣ τονίζει την ανάγκη όπως προωθηθούν εκείνα τα μέτρα που θα επιφέρουν πραγματική ισότητα σε όλα τα επίπεδα που δραστηριοποιείται η ιατρική κοινότητα της Κύπρου και εκείνα τα μέτρα που θα στηρίζουν έμπρακτα όλες τις γυναίκες συναδέλφους διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες.

8 Μαρτίου 2023

 

Διαβάστηκε 168 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα