Tελετή παράδοσης χρηματικού ποσού από την ΠΕΚ για τις ανάγκες των Παιδιατρικών Κλινικών του ΟΚΥπΥ

20230216 112923 2

Σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/02/23, παραδόθηκε από την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου προς το Υπουργείο Υγείας χρηματικό ποσό ύψους €31.830, με σκοπό την ενίσχυση των Παιδιατρικών Κλινικών που λειτουργούν στα Νοσηλευτήρια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας παγκύπρια.

Το ποσό αυτό αποτελεί τα καθαρά έσοδα από τις δύο φιλανθρωπικές συναυλίες που διοργάνωσε η ΠΕΚ τον περασμένο Σεπτέμβριο με τους δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες Μάριο Φραγκούλη και Deborah Myers καθώς και τα παιδιά της χορωδίας της Διάστασης, στο αρχαίο θέατρο Κουρίου και στο αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών στη Λευκωσία.

Κατά τη διάσκεψη τύπου που διοργανώθηκε στα πλαίσια της τελετής, ο Πρόεδρος της ΠΕΚ Μιχάλης Αναστασιάδης ανέφερε ότι η Παιδιατρική Εταιρεία έλαβε την απόφαση για την πρωτοβουλία αυτή, με μόνο στόχο την στήριξη και ενίσχυση του έργου των παιδιατρικών κλινικών που λειτουργούν στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ σε όλη την Κύπρο, ως μια ελάχιστη συνδρομή στο αξιοζήλευτο έργο το οποίο οι κλινικές αυτές παράγουν. Αποτελεί, προσέθεσε, μια συμβολική πράξη ουσιαστικής αλληλεγγύης, σε καιρούς δύσκολους, που απαιτούν συνειδητή κατάθεση συλλογικότητας και συστράτευσης, αλλά και μια έμπρακτη απόδειξη της ευθύνης μας στο να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο καθήκον μας που δεν είναι άλλο από το να υπηρετούμε με κάθε τρόπο το πάσχον παιδί και να θέτουμε συνεχώς υψηλότερους στόχους στον αγώνα μας για την προάσπιση της υγείας και ευημερίας του. Εντάσσεται δε στα πλαίσια της ευαισθησίας που διαχρονικά η Εταιρεία μας επιδεικνύει σε θέματα κοινωνικής μέριμνας και ανθρωπιστικής βοήθειας. Η πρωτοβουλία αυτή, όπως επεσήμανε, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς αποτέλεσε ένα υψηλής αισθητικής μουσικό ταξίδι που αγκαλιάστηκε με θέρμη από τους ίδιους τους συμπολίτες μας που συνέρρευσαν μαζικά στις εκδηλώσεις μας, αλλά εμβολιάστηκε και με τη συμβολή σωρείας εκλεκτών χορηγών, υποστηρικτών και πολύτιμων συνεργατών τους οποίους και δημόσια ευχαρίστησε.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας καθώς και τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο που έθεσαν υπό την αιγίδα τους τις συναυλίες μας, καθώς επίσης και την Γενική Διευθύντρια του ΥΥ Δρ Χριστίνα Γιαννάκη, για την αμέριστη συμπαράσταση της και την πολύτιμη συμβολή της στην επιλογή της βέλτιστης διαδικασίας διαχείρισης του ποσού που συλλέχθηκε, ακολουθώντας όλες τις νομότυπες ενέργειες που προνοούνται για τις δωρεές προς το κράτος.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΚΥπΥ κύριος Μάριος Παναγίδης συγχάρηκε την Παιδιατρική Εταιρεία για την πρωτοβουλία της και την ευχαρίστησε θερμά για την εισφορά της. Αναφέρθηκε δε στα έργα αναβάθμισης που πραγματοποιούνται το διάστημα αυτό στις Παιδιατρικές Κλινικές του ΟΚΥπΥ.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Υγείας κύριος Μιχάλης Χατζηπαντέλα με τη σειρά του ευχαρίστησε την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου για την πολύτιμη συμβολή της, κάνοντας μνεία στην ενεργή και αδιάλειπτη παρουσία και προσφορά της στα ιατρικά δρώμενα του τόπου μας, παραμένοντας πιστή στις αρχές της προαγωγής της Ιατρικής Επιστήμης, και συνεισφέροντας έμπρακτα στις προσπάθειες για ενίσχυση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας υγείας στα παιδιά της Κύπρου. Ανέφερε, κλείνοντας, ότι η συνέχιση της ποιοτικής προσφοράς υγείας στα παιδιά μας παραμένει βασικό μέλημα, διαβεβαιώνοντας ότι τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και ο ΟΚΥπΥ θα αξιοποιήσουν στο ακέραιο τη δωρεά, για το καλό των μικρών ασθενών μας.

Εκ του ΔΣ της ΠΕΚ

16/02/23

 

Διαβάστηκε 158 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 09:21
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα