ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

        PAN

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλουν την παράνομη διοργάνωση επιστημονικών

συνεδρίων και συνελεύσεων στα κατεχόμενα. Διαμαρτυρία στους αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς και ενημέρωση των ιατρών-μελών τους

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, καταγγέλλουν τη διοργάνωση διεθνών επιστημονικών συνεδρίων και συνελεύσεων στα κατεχόμενα και έχουν αναλάβει πρωτοβουλία αντιμετώπισης και αναχαίτισης της προσπάθειας έμμεσης αναβάθμισης του ψευδοκράτους και εργαλειοποίησης της ιατρικής επιστήμης.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ελλάδας και Κύπρου έχουν ενημερώσει σχετικά τα αρμόδια Υπουργεία σε Αθήνα και Λευκωσία και έχουν αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας στους αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς όπως οι FEMS, CPME και UEMS EEC.

Μόνο τώρα το Σεπτέμβριο έχουμε ενημερωθεί για τουλάχιστον τρείς τέτοιες διοργανώσεις, οι οποίες εμπίπτουν ξεκάθαρα στη σφαίρα των διαφόρων ενεργειών που μεθοδεύονται με σκοπό την έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Πέραν και από την αμφισβητούμενη επιστημονική βάση στην οποία διενεργούνται τέτοια συνέδρια στα κατεχόμενα, τυχόν συμμετοχή Ελληνοκυπρίων ή Ελλαδιτών ιατρών θα προσέδιδε υπόσταση σ’ ένα παράνομο καθεστώς, εις βάρος της νομιμότητας, και θα είχε αρνητικό συμβολισμό σε σχέση με τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

15 Σεπτεμβρίου 2022

 

Διαβάστηκε 33 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα