Ανακοίνωση ΧΕΚ για το Διορισμό του Προέδρου του ΠΙΣ στο ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας

ΧΕΙΡΟΥΓΙΚΗ Ε 1

Η Χειρουργική Εταιρεία Κύπρου χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να διορίσει τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ Πέτρο Αγαθαγγέλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Όσο αφορά την ΧΕΚ το θέμα δεν είναι το όνομα αλλά η εκπροσώπηση του θεσμού (Πρόεδρος Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου) σε ένα συμβούλιο που σκοπό έχει την εύρυθμη και σωστή λειτουργία του συστήματος υγείας της χώρας και η απουσία του μέχρι τώρα αποτελούσε αναχρονισμό.

Η χειρουργική κοινότητα είχε ταχθεί από την αρχή υπέρ ενός συστήματος υγείας με τις σωστές όμως προϋποθέσεις με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρική περίθαλψη στον πάσχοντα συμπολίτη μας. Η συνεργασία μας με τον Οργανισμό είναι στενή σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις στα πολλά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά.

Οι προτάσεις και εισηγήσεις για βελτίωση του συστήματος δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως αντίθεση η απόρριψη του συστήματος.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αντιπαραθέσεις, αφορισμοί, δημόσια δικαστήρια, και προσωπικές επιθέσεις δεν έχουν θέση την δεδομένη στιγμή. Αντίθετα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μέσα σε πνεύμα αλληλοκατανόησης, συνεργασίας και σεβασμού να καθίσουν μαζί και να επιλύσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και τα οποία είναι σημαντικά.

Ο σκοπός είναι κοινός για όλους. Ένα σωστό, λειτουργικό σύστημα υγείας με ασθενοκεντρική προσέγγιση μακριά από καταχρήσεις και σκοπιμότητες με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών της χώρας.

Είμαστε σίγουροι ότι ο Δρ. Αγαθαγγέλου θα εκπληρώσει άριστα τα καθήκοντα του ως μέλος του ΔΣ του ΟΑΥ μέσα από μια ειλικρινή, και συλλογική συνεργασία με τα άλλα μέλη του συμβουλίου και του ευχόμαστε καλή επιτυχία και δύναμη στα νέα του καθήκοντα.

Χειρουργική Εταιρεία Κύπρου

22 Ιουλίου 2022

Διαβάστηκε 305 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα