ΠΙΣ: Με την απαράδεκτη στοχοποίηση του ιατρικού κόσμου και τους λαϊκισμούς, δεν προστατεύονται ούτε το ΓΕΣΥ ούτε η δημόσια υγεία

doctor

 

Είναι με ιδιαίτερη ανησυχία που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες μία απαράδεκτη προσπάθεια στοχοποίησης του ιατρικού κόσμου και δημόσιες αντιπαραθέσεις που ουδεμία επιστημονική βάση έχουν.

Με τον λαϊκισμό και τα συνθήματα χάριν εντυπώσεων και χάριν αποκόμισης πιθανώς άλλων οφελών που ουδεμία σχέση έχουν με την υγεία, δεν προστατεύεται ούτε το ΓΕΣΥ ούτε η δημόσια υγεία.

Αναφορές που ρίχνουν απροκάλυπτα ευθύνες σε επαγγελματίες ιατρούς, από πρόσωπα που επικαλούνται ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα των ασθενών και μόνον, παραβιάζουν συθέμελα κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα και παραπέμπουν σε απολυταρχικά καθεστώτα μιας άλλης εποχής.

Όπως ο κάθε πολίτης και επαγγελματίας έχει το δικαίωμα να επιλέξει εάν θα δραστηριοποιείται στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, το ίδιο και οι γιατροί μέλη μας. Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, δεν θα επιτρέψει σε κανένα να προσβάλλει αυτό το δικαίωμα.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, απέχει συνειδητά από το θλιβερό σκηνικό που λαμβάνει χώρα τον τελευταίο καιρό και επικεντρώνεται στην επιστημοσύνη του και στις προσπάθειες που καταβάλλει άοκνα, ώστε μέσα από τη συνεργασία και όχι την αντιπαράθεση, να βρεθούν από κοινού εκείνες οι λύσεις που:

  • θα θωρακίζουν το σύστημα υγείας
  • θα ενισχύουν τα δημόσια νοσηλευτήρια ως τη ραχοκοκαλιά του συστήματος
  • θα βελτιώνουν την υποστηρικτική συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην εφαρμογή και λειτουργία του ΓΕΣΥ
  • θα καθιστούν πιο αποτελεσματικό το σύστημα ελέγχου ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά για καταχρήσεις από όπου και εάν αυτές προέρχονται, είτε από τους παρόχους, είτε από τους δικαιούχους.
  • θα διασφαλίζουν τόσο την ισότητα της πρόσβασης αλλά και την ποιότητα της ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες
  • θα διασφαλίζουν ότι το σύστημα υγείας θα αρχίσει να προωθεί τις καινοτόμες θεραπείες και να μην τις απορρίπτει (κάτι που αναμέναμε ότι οι οργανωμένοι ασθενείς θα διεκδικούσαν)
  • θα θωρακίζουν την επιστημονική αξιοπρέπεια και το κύρος όλων των γιατρών, χωρίς διακρίσεις
  • θα διασφαλίζουν ότι οι νομοθεσίες εφαρμόζονται ως έχουν ψηφιστεί και πως ουδεμία παρανομία δεν μπορεί να γίνεται πλέον ανεκτή.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, δεν θα επιτρέψει, με αφορμή τη μεταρρύθμιση της υγείας, τις οποιεσδήποτε ανισότητες, που δυστυχώς έχουν ήδη παρατηρηθεί και παραβιάζουν κατάφωρα τα δικαιώματα των ιατρών.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

5 Νοεμβρίου 2021

Διαβάστηκε 628 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 15:03
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα