Σε εποικοδομητικό κλίμα η σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία μεταξύ ΠΙΣ, ΙΣΚ, Γενικού Εισαγγελέα, Β. Γενικού Εισαγγελέα, Υπουργού Υγείας, Αρχηγού Αστυνομίας

GENI EIS

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 9 Αυγούστου 2021, σε ένα εξαιρετικά εποικοδομητικό κλίμα, σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία στην παρουσία του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), του προέδρου του Ιατρικού Συμβουλίου Κύπρου, του Γενικού Εισαγγελέα, του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, του Υπουργού Υγείας και του Αρχηγού της Αστυνομίας. Η εν λόγω συνάντηση συνεκλήθη μετά από σχετικό αίτημα του ΠΙΣ το οποίο έτυχε άμεσης ανταπόκρισης.

Η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να εξετασθούν οι περιορισμοί που έχουν να αντιμετωπίσουν τα αρμόδια όργανα του ΠΙΣ και το Ιατρικό Συμβούλιο Κύπρου, εξαιτίας της σχετικής νομοθεσίας, ως προς την αμεσότητα των μέτρων που δύνανται να λαμβάνουν μετά από καταγγελίες εναντίον γιατρών για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Το κύριο μέλημα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου είναι διττό: Η προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών και η προστασία του επιστημονικού κύρους του συνόλου της ιατρικής κοινότητας της Κύπρου με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιτρέπεται σε κανένα να το αμαυρώνει.

Κατά την σύσκεψη συζητήθηκε η ανάγκη για εκσυγχρονισμό της κείμενης νομοθεσίας.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την ευαρέσκεια του για την θετική ανταπόκριση της Νομικής Υπηρεσίας, του Υπουργείου Υγείας και της Αστυνομίας αλλά και για την ουσιαστική πρόοδο που επιτεύχθηκε μέσω της σημερινής σύσκεψης. 

9 Αυγούστου 2021

Διαβάστηκε 361 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα