ΠΙΣ: Έντονη καταδίκη των βίαιων επιθέσεων εναντίον του Συγκροτήματος «Δίας» και αστυνομικών έξω από το Προεδρικό

επιθεση

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τις εκδηλώσεις βίας, τους βανδαλισμούς και τους εμπρησμούς εναντίον της τηλεόρασης Σίγμα και του Συγκροτήματος «Δίας» όπως επίσης και τα σοβαρά επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο ΠΙΣ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του σε όλους τους εργαζομένους της τηλεόρασης Σίγμα αλλά και στα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου που έχουν τραυματιστεί κατά τα επεισόδια.

Τέτοια φαινόμενα είναι απαράδεκτα και αποτελούν ντροπή για την κυπριακή κοινωνία.

Η αντίθετη άποψη στη Δημοκρατία είναι πάντοτε θεμιτή και σεβαστή αλλά η μορφή και η τοξικότητα που έχει προσλάβει, σε σχέση με την πανδημία και τα μέτρα αναχαίτισης της, την έχει καταστήσει πλέον επικίνδυνη. Τόσο ως προς την εκδήλωση της, με τις ακραίες και παράνομες αυτές ενέργειες, όσο και ως προς την επιβεβλημένη συμβολή όλων μας στον παρατεταμένο αγώνα κατά της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής κρίσης.

Καλούμε όλους και ιδιαίτερα τα μέλη μας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων αλλά και στο ύψος που ορίζει η ιατρική επιστήμη ώστε ψύχραιμα και υπεύθυνα και στη βάση επιστημονικά τεκμηριωμένων δεδομένων να συνεχίσουμε τη μάχη. Οι όποιες αντίθετες απόψεις εκφράζονται από μεμονωμένη μερίδα μελών μας δεν απηχούν τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ιατρικής κοινότητας η οποία με αφοσίωση και αυταπάρνηση στέκεται στο πλευρό των ασθενών μας και παρέχει εκείνες τις υπηρεσίες που επιτάσσουν η σύγχρονη επιστημονική γνώση και οι διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτούσε εξαρχής κάποια επώδυνα μέτρα. Η κριτική, το δικαίωμα της επιλογής και το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης ως προς αυτά, είναι έννοιες συνυφασμένες με τον πολιτισμό μας. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να ξεσπά ακραία και βίαια. Και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο με τις πράξεις και αποφάσεις του, τη συλλογική προσπάθεια για διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και προστασία του κοινωνικού συνόλου.

19 Ιουλίου 2021

Διαβάστηκε 213 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα