ΠΙΣ: ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΓεΣΥ)

gesy2

 

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης δύο ετών από την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), επαναδιατυπώνει την ισχυρή του βούληση να συνεχίσει να συμβάλλει εποικοδομητικά και να διατηρήσει την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτύξει με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Στόχος και θεσμική μας αποστολή είναι, το εθνικό σύστημα υγείας να βελτιώνεται και να εξελίσσεται προς όφελος των ασθενών και προς όφελος της διαχρονικής πρόσβασης τους σε ποιοτικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και ταυτόχρονα οι μηχανισμοί εφαρμογής του ΓεΣΥ να διασφαλίζουν την επιστημονική αναγνώριση και αξιοπρέπεια των ιατρών.

Η ιατρική κοινότητα κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που επέβαλε η υγειονομική κρίση, συμμετείχε και συμμετέχει ενεργά και εποικοδομητικά και δίνει ισχυρά το παρόν στηρίζοντας και ενισχύοντας ευρύτερα την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Ο ΠΙΣ επαναβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει, με καλή πίστη, να παραθέτει ουσιαστικές εισηγήσεις για την όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική εφαρμογή ενός λειτουργικού και βιώσιμου εθνικού συστήματος υγείας το οποίο θα αναβαθμίζεται με τους ρυθμούς που απαιτεί η σύγχρονη ιατρική επιστήμη.

1 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 357 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα