ΠΙΣ: Η σημασία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας

worldhe

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας μας βρίσκει και φέτος στη μάχη κατά του κορωνοϊού και μάλιστα υπό την πίεση ενός σφοδρού κύματος που έχει μεταφερθεί σε κλινικό επίπεδο.

Ως Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος τιμούμε τη σημερινή μέρα αναγνωρίζοντας την τεράστια, ακούραστη και πολύμηνη προσφορά των γιατρών της Κύπρου για την αντιμετώπιση μιας από τις χειρότερες υγειονομικές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Η μάχη, δεν έχει ακόμη τελειώσει. Η κρίση δοκιμάζει σκληρά για 13ο συνεχή μήνα τις αντοχές του συστήματος, των επαγγελματιών υγείας και ευρύτερα της κοινωνίας.

Ο ΠΙΣ στηρίζει με συμπόνοια τον κάθε ασθενή μας, που παλεύει με τον ιό. Η σκέψη μας είναι επίσης στραμμένη στους αδικοχαμένους ασθενείς μας, θύματα της πανδημίας και στις οικογένειες τους.

Με συστράτευση, υπομονή και επιμονή, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, αξιοποιώντας την πλούσια επιστημονική γνώση από τη διαχείριση της πανδημίας, ενθαρρύνοντας την περαιτέρω ενίσχυση και επίσπευση των εμβολιασμών και έχοντας εμπιστοσύνη στην επιστημοσύνη της ιατρικής κοινότητας, θα καταφέρουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Θεωρούμε ταυτόχρονα εξαιρετικά σημαντική την εμβολιαστική κάλυψη των επαγγελματιών υγείας διότι χωρίς υγιείς γιατρούς και χωρίς υγιείς νοσηλευτές, δεν μπορούμε σε κλινικό επίπεδο να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την πανδημία.

Ο ΠΙΣ στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την ιατρική κοινότητα η οποία αξίζει πολλά καθώς για περισσότερο από ένα χρόνο, σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας. Γιατροί οι οποίοι έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια των δυνάμεων τους, αλλά παρόλα αυτά κάθε μέρα, κάθε νύχτα εργάζονται, προασπιζόμενοι την ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια υγεία.

Ο ΠΙΣ ως θεσμός, 365 μέρες το χρόνο, προασπίζεται υπεύθυνα και χωρίς διακρίσεις, τα δίκαια των γιατρών, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα και εργάζεται με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση της επιστημονικής αξιοπρέπειας τους και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για όλους τους ασθενείς.

Το κεντρικό και κυρίαρχο μήνυμα αυτής της μέρας εξακολουθεί να είναι το «Υγεία για Όλους» με ασφάλεια.

7 Απριλίου 2021 

Διαβάστηκε 382 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα