ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

womaner

 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας o Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος - ΠΙΣ τονίζει ότι αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι γυναίκες στην κοινωνία μας και τους πολλαπλούς ρόλους που έχουν να επιτελέσουν οι εργαζόμενες και ιδιαίτερα οι γυναίκες επιστήμονες.

Το ιατρικό λειτούργημα έχει σαφώς ιδιαίτερες και αυξημένες απαιτήσεις τις οποίες μία γυναίκα συνάδελφος καλείται να επιτελέσει συνδυάζοντας ταυτόχρονα και τους ρόλους της μητέρας και της συζύγου.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι φέτος αφιερωμένη στις προσπάθειες όλων μας να διασφαλιστεί πραγματική ισότητα σ’ έναν κόσμο που προσπαθεί να ορθοποδήσει έχοντας πληγεί από τον κορωνοϊό.

«Γυναίκες στην ηγεσία: Εξασφαλίζοντας ένα ισότιμο μέλλον στην εποχή του κορωνοϊού». Αυτό είναι το θέμα που επέλεξε ο ΟΗΕ για να τιμήσει την 8η Μαρτίου και να υμνήσει τις γυναίκες της πρώτης γραμμής, εργαζόμενες στην υγεία, μητέρες που φροντίζουν τις οικογένειες τους ενώ κάνουν τηλεργασία, γυναίκες που υπέστησαν ενδοοικογενειακή βία και γυναίκες που έχασαν τη δουλειά τους.

Ο ΠΙΣ εκφράζει τον σεβασμό στην προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και καταδικάζει κάθε μορφής παρενόχλησης και βίας κατά των γυναικών.

Οι γυναίκες είναι αυτές που έχουν επιφορτιστεί με το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης, στη διάρκεια του μακροχρόνιου lockdown.

Γυναίκες συνάδελφοι υπερτερούν αριθμητικά στο χώρο της υγείας αλλά υπολείπονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Μαζί θα καταφέρουμε να έρθει η ισότητα σε όλους τους τομείς της ιατρικής κοινότητας.

Αυτός είναι για τον ΠΙΣ ένας εξαιρετικά σημαντικός στόχος.

8 Μαρτίου 2021

Διαβάστηκε 351 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα