«Τελευταίες Εξελίξεις και Τεχνολογικές Λύσεις για Σπάνια Νοσήματα: Κύπρος 2021»

πσσπ

Η τελευταία μέρα του μήνα Φεβρουαρίου κάθε έτους έχει οριστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σπάνιων Παθήσεων (EURORDIS) ως Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, προσβλέποντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις ασθένειες αυτές, καθώς και στην άσκηση πιέσεων, προκειμένου τα συστήματα υγείας και πρόνοιας των Κρατών Μελών της ΕΕ να προσαρμόζονται στις ανάγκες των «σπάνιων» ατόμων, για την έγκαιρη, ορθή και αποτελεσματική πρόληψη και θεραπεία της πάθησής τους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων διοργανώνει ένα εκπαιδευτικό συνέδριο με τίτλο «Τελευταίες Εξελίξεις και Τεχνολογικές Λύσεις για Σπάνια Νοσήματα: Κύπρος 2021», το οποίο όμως φέτος λόγω των συνθηκών και περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid19 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Το συνέδριο έχει πολυθεματικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

I. Τελευταίες εξελίξεις για άτομα με Σπάνια Νοσήματα

II. Διαδραστικές παρουσιάσεις περιστατικών για την ανάδειξη καλών πρακτικών και προκλήσεων στη διάγνωση και αντιμετώπιση σπάνιων περιστατικών

III.  Τεχνολογικές λύσεις για διεπιστημονική συνεργασία εντός και συνεργασία με εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού

Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων και τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Θα απονεμηθούν 4 (τέσσερις) βαθμοί συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο  για όσους ιατρούς παρακολουθήσουν το συνέδριο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν για να παρακολουθήσουν το συνέδριο ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMuf-ysqD8pGdfQkqrbW66TKqoWKFT-Qd5i 

 

pdfΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ_ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.pdf

 

 

Διαβάστηκε 116 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα