Ανακοίνωση ΠΙΣ σε σχέση με την καταγγελία εναντίον γιατρού

 

best dr

Σε ό,τι αφορά τα όσα δημοσιεύονται σήμερα (21/2/2021) στην εφημερίδα "Πολίτης" σε σχέση με καταγγελία εναντίον ιατρού αλλά και προηγούμενη καταδίκη του ιδίου για άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.) δηλώνει τα εξής:

1. Δυστυχώς, η προηγούμενη καταδικαστική απόφαση εναντίον του γιατρού δεν ετέθη εις γνώση του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος (ΣΙΣ). Το θέμα θα απασχολήσει άμεσα τα θεσμικά όργανα του ΠΙΣ, προκειμένου να ακολουθηθούν οι σχετικές πρόνοιες του νόμου.

2. Σε ό,τι αφορά τη νεότερη καταγγελία εις βάρος του ιδίου γιατρού, στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας (ημερομηνίας 21/02/2021), ο ΠΙΣ παρακολουθώντας με προσοχή, θα αναμένει την πορεία των αστυνομικών ανακρίσεων και της ενδεχόμενης ποινικής υπόθεσης εναντίον του μέλους μας και αναλόγως της εξέλιξης, θα ακολουθήσει όλες τις δέουσες διαδικασίες.

3. Για τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) αποτελεί θέση αρχής η μηδενική ανοχή σε οποιεσδήποτε αντιδεοντολογικές συμπεριφορές οι οποίες προσβάλλουν το σύνολο της ιατρικής κοινότητας και την αξιοπρέπεια του ιατρικού επαγγέλματος. Η οποιαδήποτε υπόθεση θα πρέπει να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες, έχοντας υπόψη και το τεκμήριο αθωότητας κάθε κατηγορούμενου.

 

21 Φεβρουαρίου 2021 

Διαβάστηκε 144 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα