ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ: Εμβολιασμοί Ιατρών έναντι του SARS-CoV-2

shutterstock emvolio vaccine

 

Με αφορμή αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τους εμβολιασμούς ιατρών, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει τα εξής:

· O Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, με μία σειρά από κατεπείγουσες επιστολές προς τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, είχε απαιτήσει όπως δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ιατρούς να εμβολιαστούν άμεσα χωρίς διακρίσεις σε παγκύπρια βάση καθότι χωρίς υγιείς γιατρούς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η πανδημία, την ώρα μάλιστα που αυτή εξαπλώνεται ραγδαία.

· Στη διαχείριση μιας πανδημίας όλοι οι γιατροί αποτελούν μια ενιαία γραμμή αντιμετώπισης και οποιαδήποτε διάκριση είναι τουλάχιστον άστοχη. Ο κάθε γιατρός που εξετάζει στο ιατρείο του επείγοντα περιστατικά είναι μάχιμος γιατρός πρώτης γραμμής.

· Από τις 22 Δεκεμβρίου 2020, ο ΠΙΣ είχε επισημάνει τα πιο πάνω προς το Υπουργείο Υγείας στο οποίο μάλιστα είχαμε αποστείλει και σχετικό υπόμνημα με προτεινόμενο προσχέδιο εμβολιασμού για SARS CoV-2.

· Αν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας εμβολίων ή άλλα προβλήματα στην εφαρμογή του σχεδιασμού, το Υπουργείο Υγείας οφείλει να τα επιλύσει το συντομότερο δυνατό γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία.

Ως ΠΙΣ εξακολουθούμε να είμαστε στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για να συμβάλουμε με εποικοδομητικό τρόπο, όπως άλλωστε το έχουμε πράξει με την έγκαιρη υποβολή προτεινόμενου σχεδιαστικού πλάνου.

8 Ιανουαρίου 2021

 

Διαβάστηκε 453 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα