Προ-εγχειρητικός έλεγχος, βιντεοσκοπημένες επεμβάσεις και αποζημιώσεις ασφαλιστικών εταιρειών

Προ-εγχειρητικός έλεγχος, βιντεοσκοπημένες επεμβάσεις και αποζημιώσεις ασφαλιστικών εταιρειών.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Έχει έρθει στην αντίληψη μας ότι συγκεκριμένες Ασφαλιστικές Εταιρείες δεν καλύπτουν τον προ-εγχειρητικό έλεγχο ο οποίος σύμφωνα με την ορθή πρακτική και τα διεθνή πρότυπα είναι αναγκαίος για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας επιπλοκών στις επεμβάσεις που διεξάγονται.

Ως ΠΙΣ, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε ήδη προβεί σε ανάλογα διαβήματα προς τις ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να ενταχθούν, υποχρεωτικά, οι προ-εγχειρητικοί έλεγχοι στις καλύψεις τους αφού μέσω αυτών δύναται να μειωθεί το κόστος της επέμβασης μέσω της αποφυγής των επιπλοκών. Παράλληλα, η διαδικασία αυτή ενδείκνυται βάσει των ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων.     

Με την ευκαιρία αυτή σας ενημερώνουμε ότι η Επιτροπή Συνδικαλιστικών θεμάτων έχει επίσης μεταφέρει στις Ασφαλιστικές Εταιρείες ότι η προσκόμιση της βιντεοσκοπημένης επέμβασης αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών μας.  

Ως εκ τούτου καλούμε τα μέλη μας να μην προχωρούν στην προσκόμιση των δεδομένων αυτών, αφού σύμφωνα με τη δική μας άποψη, τεκμήριο της επέμβασης αποτελεί η βιοψία και όχι η βιντεοσκοπημένη επέμβαση η οποία ενδέχεται να εμπεριέχει και τεχνικά προβλήματα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειες σας και την αγαστή συνεργασία.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου,                                         Δρ. Ανδρέας Ιωάννου,

Πρόεδρος Π.Ι.Σ.                                                           Πρόεδρος Επιτροπής Συνδικαλιστικών Θεμάτων Σ.Ι.Σ.

 

pdfΚατεβάστε την Επιστολή252.71 KB

Διαβάστηκε 626 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 12:57
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα