30/10/2013 Ενημερωτική Εκδήλωση αναφορικά με τη νομοθεσία για σύσταση εταιρειών από ιατρούς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική διάλεξη αναφορικά με την νομοθεσία για σύσταση εταιρειών από ιατρούς η οποία διεξήχθη στις 31/10/2013 στη Δημοσιογραφική Εστία. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Νομικός Σύμβουλος του ΠΙΣ κύριος Θανάσης Κορφιώτης και εξειδικευμένοι οικονομολόγοι από τον ελεγκτικό οίκο Ιωάννου & Θεοδούλου ΛΤΔ ανέλυσαν την νέα νομοθεσία και την διαδικασία εγγραφής μιας νέας εταιρείας. 
 
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Δρ. Ανδρέας Δημητρίου, ανέφερε ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τριετείς και πλέον προσπάθειες του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου για να θεσμοθετηθεί η σύσταση εταιρειών εκ μέρους των ιατρών, μέσω των οποίων να μπορούν να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες. Στις 19.7.2013 δημοσιεύθηκαν στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας και τέθηκαν σε ισχύ τροποποιήσεις της Περί Ιατρών νομοθεσίας με τις οποίες επιτρέπεται πλέον στους Ιατρούς να συστήνουν Ιατρικές Εταιρείες (Ι.Ε.Π.Ε.). Οι νέες ρυθμίσεις προσφέρουν σημαντικές δυνατότητες σε ότι αφορά την καλύτερη οργάνωση των ιατρών, με βάση τα σύγχρονα δεδομένα και αποκαθιστούν την αδικία που υπήρχε εις βάρος των ιατρών σε σχέση με άλλους ελεύθερους επαγγελματίες.   
 
Από την μεριά του το ο Νομικός Σύμβουλος του ΠΙΣ κύριος Θανάσης Κορφιώτης ανέφερε ότι η νέα νομοθεσία για σύσταση εταιρειών από ιατρούς, άρει μια πολυετή  αδικία κατά των ιατρών ως επαγγελματίες. Προσθέτοντας ότι η άσκηση ιατρικής είναι ένα ελεγχόμενο επάγγελμα και η άσκηση ιατρικής από μη ιατρούς ή εταιρεία ιατρών είναι ποινικό αδίκημα σύμφωνα με το Άρθρο 24(γ) του περί Εγγραφής Ιατρών Νόμου Κεφ. 250. Επιπλέον ανέφερε ότι οι προϋποθέσεις εγγραφής μιας εταιρείας από ιατρούς είναι: α. Έγκριση Ιατρικού Συμβουλίου, β. Μέτοχοι και Διευθυντές να είναι Ιατροί και γ. Όνομα εταιρείας να αποτελείται αποκλειστικά από όνομα ή ονόματα Ιατρών, που ασκούν ή άσκησαν το επάγγελμα. Αναφορικά με την διαδικασία εγράφης ο κύριος Κορφιώτης ανέφερε ότι θα πρέπει πρώτα να συνταχθεί το Ιδρυτικό Έγγραφο και Καταστατικό της εταιρείας, κατ΄ οπιν να υποβληθεί αίτηση στο Ιατρικό Συμβούλιο και αφού εγκριθεί η αίτηση από το Ιατρικό συμβούλιο να υποβληθεί η εν λόγω εγγραφή στον Έφορο Εταιρειών.
 
Οι ελεγκτές κύριος Ιωάννου και κύριος Θεοδούλου ανέφεραν ότι από οικονομικής πλευράς για το αν αξίζει να δημιουργηθεί εταιρία ή οχι, εξαρτάται από τον κύκλο εργασιών του κάθε ιατρού ή από την πρόθεση των ιατρών για δημιουργία συνεταιρισμών.  
 
Τέλος, ο Δρ. Δημητρίου ανέφερε ότι τόσο ο ΠΙΣ όσο και ο Νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου θα βρίσκονται στην διάθεση των ιατρών ώστε να παρέχουν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το θέμα της σύσταση εταιρειών από ιατρούς
 
Διαβάστηκε 409 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:57
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 27/09/2013 Φοροδιαφυγή Ιατρών Ανακοινώσεις Τύπου - 2013 »