ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ COVID-19

Coronavirus prevention

«Τηρούμε όλοι τα μέτρα, για να μείνουμε ασφαλείς»

 

Υπό την σκιάν των νέων κρουσμάτων Covid-19 στην Κύπρο, ο ΠΙΣ τονίζει ότι είναι στο χέρι μας ως κοινωνία να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος της πανδημίας.

Η συμπεριφορά μας ως πολίτες σε ότι αφορά την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων έναντι του κορωνοϊου, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αποφυγή τυχόν πισωγυρίσματος.

Ως Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος θέλουμε να υπενθυμίσουμε στο ευρύ κοινό τη σημασία της χρήσης μάσκας και τήρησης αποστάσεων σε χώρους συγχρωτισμού αλλά και της αντισηψίας. Αυτά τα μέτρα αφορούν τόσο την ατομική μας προστασία όσο και τη δημόσια υγεία.

Κρίνουμε ως θετικά τα μέτρα που για παράδειγμα λαμβάνει ήδη η Ελλάδα για να συγκρατήσει τυχόν νέα έξαρση, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους.

Κύριο μέλημα του ΠΙΣ και ολόκληρης της ιατρικής κοινότητας της Κύπρου είναι να συνεχίσει να συμβάλλει εποικοδομητικά ώστε όλοι μας να μείνουμε ασφαλείς αυτό το καλοκαίρι. Καλεί επίσης όλους να μην εφησυχάζουν και να προστατεύονται.

29 Ιουλίου 2020

Διαβάστηκε 1081 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα