Με την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, μπορούμε έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι

metracov

Καθοριστικής σημασίας αποτελεί η συμπεριφορά μας ως κοινωνία, ώστε να διατηρήσουμε την εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου και να αποφύγουμε τυχόν οπισθοδρόμηση σε ότι αφορά την υφιστάμενη απειλή της πανδημίας Covid-19.

Ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα τουριστική καλοκαιρινή περίοδο, εάν εμείς ως πολίτες τηρούμε τα μέτρα προστασίας, μπορούμε να αποτελέσουμε παράδειγμα για τους τουρίστες που θα υποδεχθούμε στη χώρα μας. Τόσο η ατομική προστασία όσο και η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε επιχειρήσεις, καταστήματα και υπηρεσίες, αποτελούν σημαντικά στοιχεία που μας βοηθούν να κρατήσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα στα επιθυμητά επίπεδα.

Έτσι και αλλιώς είναι αδύνατον να γίνεται εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο των τουριστών που φθάνουν στη χώρα μας.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ότι η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και η αντισηψία αφορούν τόσο την ατομική μας προστασία, όσο και τη δημόσια υγεία.

Ο ΠΙΣ και ολόκληρη η ιατρική κοινότητα της Κύπρου, συμβάλλει εποικοδομητικά ώστε όλοι μας να μείνουμε ασφαλείς αυτό το καλοκαίρι, με τρόπο που να διασφαλίζεται ισορροπία μεταξύ οικονομικής / τουριστικής δραστηριότητας και υγείας.

1 Ιουλίου 2020

Διαβάστηκε 570 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 12:03
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα