Ο ΠΙΣ καλεί όλους όσοι κατέχουν στοιχεία περι παραχώρησης ψευδών αδειών ασθενείας, όπως τα καταθέσουν ενώπιον του Συλλόγου προς άμεση εξέταση

LOGOPIS

Μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, περι παραχώρησης ψευδών αδειών ασθενείας, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου επικοινώνησε τηλεφωνικώς τόσο με τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη όσο και με τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος. 

Τόσο ο κ. Φαίδωνος όσο και ο κ. Μιχαηλίδης ανταποκρίθηκαν θετικά στην έκκληση του ΠΙΣ, όπως καταθέσουν τα όποια στοιχεία κατέχουν ώστε να τύχουν εξέτασης από τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου.

Μια από τις αποστολές του είναι και η διαφύλαξη της επιστημονικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικού κύρους της ιατρικής κοινότητας της Κύπρου, συνεπώς η προσκόμιση στοιχείων για άμεση εξέταση των καταγγελιών από τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου, κρίνεται ως απαραίτητη, ώστε το ζήτημα να ξεκαθαρίσει άμεσα.

Διανύουμε κρίσιμες ώρες και ο χώρος της υγείας όπως και οι επαγγελματίες υγείας, δοκιμάζονται σκληρά. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι ο ΠΙΣ, ως θεσμικό όργανο, δεν επιλαμβάνεται θεμάτων και προβλημάτων που προκύπτουν, πέραν από την πανδημία.

Ο ΠΙΣ δηλώνει αποφασιστικά ότι οι όποιες μεμονωμένες σκιές πάνω από την ιατρική κοινότητα, πρέπει να διαλυθούν, μέσω της εξέτασης και διαλεύκανσης των καταγγελιών και σε περίπτωση που αποδειχθούν παραπτώματα είτε δεοντολογικά είτε πειθαρχικά, τότε ν’ ακολουθηθούν οι δέουσες διαδικασίες.

Τέλος, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλους όσοι κατέχουν στοιχεία περι παραχώρησης ψευδών αδειών ασθενείας, όπως τα καταθέσουν ενώπιον των αρμοδίων οργάνων του Συλλόγου προς άμεση εξέταση.

                                                                                                                   24 Μαρτίου 2020

Διαβάστηκε 603 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα