Ο ΠΙΣ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, για το θάνατο του Αμέρικου Αργυρίου

 

 

det argyriouamerikos

Είναι με ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση, που ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), έχει πληροφορηθεί για το θάνατο του εκλεκτού και ξεχωριστού συνάδελφου, του ανθρώπου που συνδύασε την επιστημονική του ιδιότητα ως παιδιάτρου, με αυτή την ενεργού, φιλάνθρωπου πολίτη, Αμέρικου Αργυρίου.

Ο Αμέρικος Αργυρίου, με όραμα και ανιδιοτέλεια, υπηρέτησε την Παιδιατρική επιστήμη, ήταν ένας αληθινός εκφραστής του Ιπποκρατικού ήθους κι ένα φωτεινό παράδειγμα που αφιέρωσε τη ζωή του, προσφέροντας στον πάσχοντα συνάνθρωπο και τιμώντας διαχρονικά την ιατρική επιστημονική κοινότητα της Κύπρου.

Ο εξαίρετος συνάδελφος, είχε αφοσιωθεί με πάθος στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην έμπρακτη στήριξη προς τους τους συνανθρώπους μας με νοητική αναπηρία. Ήταν αυτός που «αγκάλιασε», όπως ο ίδιος έλεγε, «τον ανθρώπινο πόνο», ιδρύοντας το 1969, στη Λεμεσό, το Ίδρυμα “Θεοτόκος” και 19 χρόνια αργότερα, το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος και σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος της Κύπρου, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα, για τη μεγάλη απώλεια.

Αιωνία του η μνήμη...

Διαβάστηκε 295 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα