ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: «ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ»

 

tyra

Την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Μέγα Συνοδικό του Μετοχίου του Αγίου Προκοπίου της Ιεράς Μονής Κύκκου στη Λευκωσία η Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ» του Δρα Ανδρέα Ν. Παπαβασιλείου, τ. Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης.

 
Πρόκειται για μια εμπεριστατωμένη εννοιολογική, κοινωνιολογική και θεολογική προσέγγιση  της καρδίας. Μέσα από τα εννέα κεφάλαια του βιβλίου και ένα σύνολο 680 σελίδων, ο συγγραφέας μελετά και εκθέτει την λεξιλογική χρήση και την εννοιολογική ερμηνεία της καρδίας στα βιβλία της Αγίας Γραφής, τόσο της Παλαιάς Διαθήκης όσο και της Καινής διαθήκης, καθώς και στην Ορθόδοξη Θεία Λατρεία. Ιδιαίτερη αναφορά περί καρδίας γίνεται σε κείμενα Πατέρων και Εκκλησιαστικών συγγραφέων των πρώτων τεσσάρων αιώνων του χριστιανισμού καθώς και σε κείμενα των Καππαδόκων πατέρων του Μεγάλου Βασιλείου, του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού και του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης. Η έρευνα του συγγραφέα ολοκληρώνεται με τη μελέτη των περί καρδίας αναφορών των Νηπτικών και άλλων  πατέρων της εκκλησίας. Εντυπωσιακή είναι η βιβλιογραφική αναφορά  που ξεκινά από εκκλησιαστικά κείμενα των πρώτων μετά Χριστό αιώνων  και εκτείνεται μέχρι το 2017 σε βιβλιογραφική αναφορά περι  καρδιακής και πνευμονικής κυκλοφορίας τον 9ο αιώνα του Meletius the Monk στο επίσημο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας <European Heart Journal>.     
 
Το Πρόγραμμα της παρουσίασης του βιβλίου περιλαμβάνει : 1. Χαιρετισμό από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο, 2. Κριτική προσέγγιση του βιβλίου από τον κ.  Γεώργιο Χατζηκωστή, Φιλόλογο – Λυκειάρχη, 3. Παρουσίαση του βιβλίου από τον κ. Χρίστο Οικονόμου, τ. Κοσμήτορα της Θεολ. Σχολής και Ομότ. Καθηγητή του Α.Π.Θ. και Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και 4. Αντιφώνηση από  τον συγγραφέα Δρα Ανδρέα Ν. Παπαβασιλείου. Συντονιστής του Προγράμματος είναι ο κ. Λουκάς Παναγιώτου, ΜΑ Θεολογίας, Δημοσιογράφος. Η Εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου. Τηλ. Επικοινωνίας : 22390711.
 
Με εκτίμηση
Λοΐζος Αντωνιάδης
Τέως Πρόεδρος Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου

Διαβάστηκε 701 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα