ΠΙΣ: Απέναντι στην προσπάθεια παραπλάνησης απαντούμε με ενότητα, αποφασιστικότητα, διάθεση συνεννόησης

logo

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) δήθεν νέα πρακτικά παραδείγματα που αναφέρονται σε υποτιθέμενες αυξημένες αμοιβών των γιατρών στο πλαίσιο της πρότασης του Οργανισμού για το ΓεΣΥ.

Κανένα νέο δεν υπήρχε στα δημοσιεύματα. Όλα τα παραδείγματα που εμφανίστηκαν έχουν ενδελεχώς συζητηθεί και αναλυθεί από τον ΠΙΣ, τον ΟΑΥ και τη Deloitte, τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο του ΠΙΣ. Στις συζητήσεις αυτές, οι εκπρόσωποι του πολυεθνικού δικτύου συμβούλων απέδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα σενάρια αυτά δεν απηχούν τις πραγματικές παραδοχές και είναι αδύνατον να ισχύσουν σε περιβάλλον ΓεΣΥ.

Παράλληλα, στις, ανοικτές για κάθε εγγεγραμμένο στα μητρώα γιατρό, Τοπικές Συνελεύσεις που έγιναν, η Deloitte παρουσίασε πραγματικά οικονομικά στοιχεία που αφορούν τους γιατρούς, όπως έχουν δοθεί από τον ΟΑΥ, με βάση ένα σύνθετο τεχνοοικονομικό μοντέλο που ο ίδιος ο ΟΑΥ ενέκρινε.

Η Deloitte παρουσίασε στους γιατρούς τελικά, καθαρά εισοδήματα, με βάση τις πραγματικές ιατρικές πράξεις και ώρες εργασίας. Στις παρουσιάσεις αυτές αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η ιστορία περί αυξήσεων των αμοιβών των γιατρών στο ΓεΣΥ δεν ισχύει.

Ο ΟΑΥ γνωρίζει από τον ΠΙΣ και τη Deloitte ότι τα νούμερα που παρουσιάζει δεν βγαίνουν. Και όμως συνεχίζει να τα προβάλλει επιδιώκοντας να διχάσει τους γιατρούς εν όψει της Γενικής Συνέλευσης του Σαββάτου.

Ο ΠΙΣ τάσσεται υπέρ του ΓεΣΥ με τις απαραίτητες προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν ποιότητα για τους ασθενείς και αξιοπρέπεια για τους γιατρούς. Επιδιώκουμε τον διάλογο και όχι την αντιπαράθεση. Απέναντι στην εκστρατεία παραπλάνησης και τις επιθέσεις που δεχόμαστε, απαντούμε με ενότητα, αποφασιστικότητα και διάθεση για συνεννόηση.

Το ερχόμενο Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, αποτελώντας το αποκορύφωμα των ενημερωτικών συνελεύσεων των Τοπικών Ιατρικών Συλλόγων που προηγήθηκαν, θα εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο στα επόμενά του βήματα.

Εκεί θα κληθούμε να τοποθετηθούμε όλοι υπεύθυνα και απροκατάληπτα. Θα κληθούμε να υπερασπιστούμε το κύρος του ιατρικού κόσμου, να λάβουμε μια ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης και να στείλουμε τα σωστά μηνύματα στους σωστούς αποδέκτες:

Ότι για τους γιατρούς αποφασίζουν αποκλειστικά οι γιατροί και κανένας άλλος.

Ότι η επιστημονική μας ακεραιότητα και η επαγγελματική μας αξιοπρέπεια δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση.

 

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 

Διαβάστηκε 841 φορές
Print Friendly, PDF & Email