Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ενημερωτική Συνάντηση των Ιατρικών Συλλόγων Λάρνακας – Αμμοχώστου

image7       image9    image10

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 η ενημερωτική συνάντηση των ιατρών των δύο Ιατρικών Συλλόγων της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και της ελεύθερης Αμμοχώστου, που οργάνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρνακας «Απολλώνιος» και ο Ιατρικός Σύλλογος Αμμοχώστου «ΓΑΛΗΝΟΣ», με θέμα την επικείμενη εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Σε μια μαζική και ζωντανή συγκέντρωση έγινε αρχικά ενημέρωση και ακολουθήσε συζήτηση αναφορικά με τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες των ιατρών.

Η συνάντηση αποτελεί την πρώτη από μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων αφού τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν του Ιατρικού Συλλόγου Λευκωσίας την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, του Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 και του Ιατρικού Συλλόγου Πάφου το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018.

Η εκστρατεία ενημέρωσης θα ολοκληρωθεί με τη Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου που οργανώνει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στη Λευκωσία η ώρα 16.00.

Σε ανακοίνωση τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Λάρνακας και Αμμοχώστου αναφέρουν ότι «η μαζική παρουσία όλων των ιατρών κρίνεται επιβεβλημένη και απαραίτητη, για να μπορέσουμε να περάσουμε δυναμικά και ενωμένοι τις δικαιολογημένες μας ανησυχίες και τα λογικά αιτήματα που για πολλά χρόνια υποβάλλουμε προφορικώς και γραπτώς στους αρμόδιους φορείς και δυστυχώς τα περισσότερα δεν έγιναν αποδεκτά.

Ανησυχούμε και στόχος μας, μετά τη λήξη των συναντήσεων με αποκορύφωμα την Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ, είναι να περάσουμε τα μηνύματα μας αρχικά στους αρμόδιους και μετά με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο σε όλο τον κόσμο, αφού η εφαρμογή του ΓεΣΥ αφορά τον κάθε πολίτη, που πολύ σύντομα θα κληθεί να συνεισφέρει για την εφαρμογή της πρώτης φάσης του σχεδίου και σύντομα και για τη δεύτερη του φάση».

Τέλος δηλώνουν για πολλοστή φορά υποστηρικτές της εφαρμογής ενός βιώσιμου και λειτουργικού ΓΕΣΥ και στέλνουν το κεντρικό μήνυμα, το οποίο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα πλαισιώνουν με μελετημένες και τεκμηριωμένες βελτιωτικές εισηγήσεις, ότι το ζητούμενο δεν είναι η εφαρμογή αλλά η επιτυχία της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Υγείας.

 

Διαβάστηκε 826 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 15:34
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα