11/02/2013 Συνάντηση με Υπουργό Υγείας

Σε φιλικό κλίμα διεξήχθη πρόσφατα η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΙΣ με την  Υπουργού Υγείας Δρ. Ανδρούλας Αγρότου με θέμα την τροποποίηση του Νόμου Περι Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων και το αντίκτυπο που θα υπάρχει στην λειτουργία των νοσηλευτηρίων.

Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αν. Διευθυντής του εφόρου Ιδιωτικών  Νοσηλευτηρίων, Δρ. Ανδρέας Γεωργίου, ο Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών κος Ανδρέας Ξενοφώντος, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαίων, κος Ιωάννης Λεοντίου  και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων, κος Νίκος Μαντάς. Τον ΠΙΣ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Δρ. Ανδρέας Δημητρίου και ο Αντιπρόεδρος Δρ. Μάριος Φιλίππου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΠΙΣ  εξέφρασαν την άποψη ότι με την τροποποίηση του Νόμου, η οποία επιβάλλει την αναγκαστική κάλυψη κάθε βάρδιας με νοσηλευτή πρώτου επιπέδου, θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στις μικρές και μεσαίες ιδιωτικές Κλινικές, αφού θα αναγκαστούν να απολύσουν νοσηλευτές δευτέρου επιπέδου, οι οποίοι εργάζονται σε αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, πρόσθεσαν ότι η εν λόγω ρύθμιση θα αύξηση το κόστος λειτουργίας των μικρών νοσηλευτηρίων με κίνδυνο κάποιες από αυτές να καταστούν ασύμφορες και να κλείσουν.

Ύστερα από ανταλλαγή απόψεων από όλους του παρευρισκομένους συμφώνησαν με την εισήγηση της Υπουργού, ότι το θέμα είναι πολύπλοκο και θα πρέπει πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση να διεξαχθεί λεπτομερής μελέτη ώστε να χαρτογραφηθούν οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος. Με το πέρας της χαρτογράφησης θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων, ώστε να παρθούν τελικές αποφάσεις.

Διαβάστηκε 482 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:35
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα