28/02/2014 Φοροδιαφυγή: Ο ΠΙΣ στηρίζει τις προσπάθειες της πολιτείας για καταπολέμηση της

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος θα ήθελε να εκφράσει τη στήριξή του για τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. Ο ΠΙΣ πιστεύει ότι θα πρέπει να εδραιωθεί ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα του επαγγέλματος τους, του τομέα εργασίας τους και της οικονομικής τους κατάστασης. 

Οι λίγες και μεμονωμένες περιπτώσεις φοροδιαφυγής ιατρών αλλά και οι γενικεύσεις που κατά καιρούς εγείρονται από διάφορους αξιωματούχους, θίγουν των ιατρικό κόσμο στο σύνολο του.   

Δεδομένης της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ιδιωτικός τομές, ο ΠΙΣ προτρέπει το Υπουργείο Υγείας όπως εξετάσει με σοβαρότητα τις υποθέσεις που έχουν ήδη τεθεί υπόψη του Υπουργείου αλλά και τις νέες υποθέσεις οι οποίες θα αποσταλούν εντός των επόμενων ημερών που αφορούν συγκεκριμένη μερίδα ιατρών του δημόσιου τομέα οι οποίοι παράνομα ασκούν ιδιωτική ιατρική.

Επίσης αναφέρουμε ότι η ιδιωτική απασχόληση για υπαλλήλους του Δημοσίου απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 65 του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου του 1990. Για τους μη μόνιμους υπαλλήλους του Δημοσίου η ίδια απαγόρευση ισχύει με βάση τη σχετική σύμβαση εργασίας.

Η οποιαδήποτε παράβαση της πιο πάνω νομοθεσίας αποτελεί και πειθαρχικό παράπτωμα, αφού ο ιατρός οφείλει να σέβεται τους νόμους της πολιτείας. 

Τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια τα οποία συνεργάζονται με ιατρούς του Δημοσίου, θα θεωρούνται εξ’ ίσου υπεύθυνα με τους παραβάτες ιατρούς και ο ΠΙΣ θα προχωρεί σε μέτρα εναντίον τους.

Επιστολή Υπουργείου Υγείας για την εξάσκηση Ιδιωτικής Ιατρικής από Ιατρούς του Δημοσίου

Διαβάστηκε 497 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 12:40
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα