Ανησυχία ΠΙΣ για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας στην ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι

dali

 

Η προάσπιση της δημόσιας υγείας είναι μία από τις βασικότερες αποστολές τους Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζουμε τη μεγάλη μας ανησυχία για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι, από ένα διαχρονικό πρόβλημα που δυστυχώς παραμένει άλυτο και αφορά τη λειτουργία δυο βιομηχανικών μονάδων που γειτνιάζουν με τις κατοικίες της Ενορίας και οποίες χρησιμοποιούν μαζούτ ως καύσιμη ύλη.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως επιδείξουν την ανάλογη σοβαρότητα και κατέλθουν σε άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του διαχρονικού αυτό προβλήματος, το οποίο δυνητικά επιβαρύνει ολοένα και περισσότερο την υγεία των κατοίκων που εκτίθενται συστηματικά σε επιβλαβείς ουσίες.

Η Πολιτεία οφείλει να εγκύψει στο πρόβλημα που αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία, στην οποία δεν χωρούν οι οποιεσδήποτε εκπτώσεις.

Από την πλευρά του ο ΠΙΣ εκφράζει την πλήρη ετοιμότητα του να συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί, στην επίλυση του ζητήματος και στην προστασία της υγείας των επηρεαζόμενων κατοίκων.

7 Δεκεμβρίου 2020

Διαβάστηκε 791 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα