Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ: ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ

 Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ: ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ

From 16.10.2021 2:00 pm until 16.10.2021 7:10 pm

At Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Posted by Froso Georgiou

Categories: ΗΜΕΡΙΔΑ

Hits: 212


Η Εθνική Επιτροπή "Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού" ανακοινώνει τη διοργάνωση της 17ης Ετήσιας Εκπαιδευτικής Ημερίδας της, σε συνεργασία με την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, από τις 14:00-19:00 στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και με ταυτόχρονη Διαδικτυακή μετάδοση.

Στη θεματολογία περιλαμβάνονται 3 παρουσιάσεις που αφορούν τον COVID-19 σε σχέση με τα παιδιά (η ηπιότερη νόσηση, τα εμβόλια και το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο). Καλύπτονται η διαχείριση των κινδύνων αναδυόμενων τοξικών παραγόντων, καθώς και οι επιπτώσεις της σκόνης και η μείωση των συνεπειών στα ασθματικά παιδιά, ο εθισμός των παιδιών στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το διαδίκτυο, και νεότερες εξελίξεις για την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας της ασύρματης τεχνολογίας στα παιδιά.

Κεντρική ομιλήτρια της ημερίδας είναι η Καθ. Devra Davis, που θα αναπτύξει το θέμα «Παιδιά και ασύρματη τεχνολογία: Τι γνωρίζουμε, τι δεν γνωρίζουμε και πως μπορούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά». Η Καθ. Davis τιμήθηκε το 2007 με το Νόμπελ Ειρήνης ως επικεφαλής ομάδας για την κλιματική αλλαγή.

Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο εδώ και να ακολουθήσετε την σελίδα της ημερίδας στο Facebook. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, όμως απαραίτητη για την παρακολούθηση (δια ζώσης ή διαδικτυακά ) της Ημερίδας είναι η έγκαιρη ηλεκτρονική προεγγραφή. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν 4 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Παρακολούθησης.