Ψέμα ή Αλήθεια; Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τον Υπουργό Υγείας σε διευκρινήσεις

XATZ

 

Η εφημερίδα ο «Φιλελεύθερος» στην έκδοση του Σαββάτου, 19/11/2022 δημοσιεύει ρεπορτάζ που υπογράφει η δημοσιογράφος Μαριλένα Παναγή το οποίο στηρίζεται σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Στην πρώτη σελίδα, το ρεπορτάζ προαναγγέλλεται κάτω από τον τίτλο: «ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ: Κάναμε λάθος με τον διορισμό Αγαθαγγέλου» αποδίδοντας τα συγκεκριμένα λεχθέντα στον Υπουργό Υγείας και μάλιστα εντός εισαγωγικών. Ο ίδιος τίτλος χρησιμοποιείται και για την ηλεκτρονική έκδοση του ρεπορτάζ στον σύνδεσμο: https://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/1598535

Στη σελίδα 5 της ίδιας έντυπης έκδοσης της 19ης Νοεμβρίου 2022, όπου δημοσιεύεται το ρεπορτάζ, το θέμα φιλοξενείται κάτω από τον τίτλο «Επίτευγμα η αύξηση των δαπανών στην υγεία» ενώ διαβάζοντας το θέμα, σε κανένα σημείο ο Υπουργός Υγείας, τουλάχιστον με βάση τα όσα δημοσιεύονται, δεν αναφέρει αυτό που του αποδίδεται στον τίτλο της πρώτης σελίδας αλλά και στον τίτλο της ηλεκτρονικής έκδοσης του ομίλου.

Ως εκ τούτου, ο ΠΙΣ καλεί δημόσια τον Υπουργό Υγείας όπως προβεί σε διευκρινήσεις κατά πόσον όντως ανέφερε αυτά που του αποδίδει ο τίτλος της εφημερίδας, δηλαδή αν σε ερώτηση για τον διορισμό του Προέδρου του ΠΙΣ στο ΔΣ του ΟΑΥ, όντως είπε: «Κάναμε λάθος με τον διορισμό του Αγαθαγγέλου».

Είναι όμως ένα ζήτημα αν όντως αυτό είπε ο Υπουργός, και άλλο ζήτημα αν πρόκειται για δημοσιογραφική ερμηνεία που κατέληξε σε παραπλανητικό τίτλο ο οποίος ουσιαστικά αποδίδει στον Υπουργό κάτι που ΔΕΝ είπε.

Ο τίτλος συνιστά προσβολή για τον ίδιο το θεσμό του ΠΙΣ και την ιατρική κοινότητα της Κύπρου, αν όντως αυτό είπε ή εννοούσε σαφώς ο κύριος Χατζηπαντέλα.

Αν κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε ο τίτλος συνιστά προσβολή για την ίδια τη δημοσιογραφία και τα όσα εκπροσωπεί, καθότι αποδίδει στον συνεντευξιαζόμενο κάτι που δεν είπε, παραπλανώντας την κοινή γνώμη.

21 Νοεμβρίου 2022

Διαβάστηκε 456 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα