Η επαγγελματική ασφαλιστική κάλυψη των γιατρών του δημοσίου

medical negligence claims

 

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει το απόλυτα δικαιολογημένο αίτημα εκ μέρους της Παγκύπριας Συντεχνίας των Κυβερνητικών Ιατρικών (ΠΑΣΥΚΙ), να ξεκαθαρίσει εγγράφως το καθεστώς της ασφαλιστικής τους κάλυψης.

Αποτελεί ένα ζήτημα καίριας σημασίας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανένας γιατρός να αφήνεται εκτεθειμένος και ανασφάλιστος είτε είναι μόνιμοι, είτε έκτακτοι ή αορίστου χρόνου είτε εργοδοτούμενοι με συμβόλαιο.

Αναγνωρίζουμε την πολυπλοκότητα του θέματος, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για κανένα φορέα και κανένα εργοδότη.

Χαιρετίζουμε την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, η οποία δεν πρέπει να περιορίζεται απλά και μόνο στην αποτροπή μιας στάσης εργασίας αλλά πρέπει να κριθεί από την ουσία, που θα ξεκαθαρίζει το ασφαλιστικό πλαίσιο των επηρεαζόμενων συναδέλφων και διασφαλίσει την κάλυψη τους, εντός των συμφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων.

Είναι με λύπη μας που έχουμε πληροφορηθεί ότι παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές που έχουν αποσταλεί από την ΠΑΣΥΚΙ στον ΟΚΥπΥ, αυτό δεν έχει γίνει κατορθωτό.

Οι γιατροί ήδη εκτίθενται καθημερινά μέσα από την καθημερινή τους κλινική εργασία, ενώ ο ΟΚΥπΥ φέρεται να βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού για την ασφαλιστική κάλυψη των συναδέλφων.

16 Νοεμβρίου 2022

Διαβάστηκε 174 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα