Η ΠΕΚ χαιρετίζει το διορισμό του Προέδρου του ΠΙΣ στο ΔΣ του ΟΑΥ

pad

Η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν εισήγησης της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων, να διορίσει τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Δρ Πέτρο Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Η εξέλιξη αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση καθότι ενισχύεται με αυτό τον τρόπο η επιστημονική βάση στην οποία θα πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις, σε διοικητικό επίπεδο, ενός Οργανισμού με τόσο νευραλγική σημασία για τον τομέα της Υγείας.

Η εκπροσώπηση του ιατρικού κόσμου, μέσω του Προέδρου του ΠΙΣ, του επίσημου θεσμικού φορέα των γιατρών της Κύπρου, μόνο θετικά έχει να προσφέρει σε ότι αφορά την εύρυθμη και ορθολογιστική λειτουργία του ΓεΣΥ. Αποτελεί δε πάγια θέση σύσσωμης της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας όπως καταστεί εφικτή η επίσημη θεσμοθέτηση της εκπροσώπησης της στο ΔΣ του ΟΑΥ. Η εμπειρογνωμοσύνη και η εξ΄ αντικειμένου διαρκής ενασχόληση της με την προάσπιση της Υγείας είναι στοιχεία που θα πρέπει να αξιοποιηθούν και όχι να τυγχάνουν παραγκωνισμού.

Αναμένουμε όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε μέσα από τη συνεργασία και τη συλλογικότητα να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που επέφερε η μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας στον τόπο μας, διατηρώντας την προσοχή και στοχοπροσήλωση μας στην συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον Κύπριο ασθενή.

Εκ του ΔΣ της ΠΕΚ

16 Ιουλίου 2022

Διαβάστηκε 180 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα