02/01/2012 - Γενική Συνέλευση

Η πρώτη Γενική Συνέλευση του Ταμείου Σύνταξης Ιατρών (ΤΣΙ) μετά και από την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας και ύστερα και από την ένταξη σε αυτό και των Οδοντιάτρων, έγινε στις 11 Δεκεμβρίου του 2011 στην Δημοσιογραφική Εστία στην Λευκωσία. Κύριος σκοπός της Γενικής Συνέλευσης ήταν η εκλογή των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΣΙ και η έγκριση του απολογισμού για τις εργασίες του απερχόμενου Δ.Σ. του ταμείου.

Σύμφωνα με την τροποποιητική νομοθεσία μέχρι την λήξη της θητείας του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΣΙ, το οποίο υπηρετούσε το Ταμείο κατά τον χρόνο διεύρυνσης του οργανισμού με την συμμετοχή Οδοντιάτρων, αποτελείτο μόνο από μέλη που προέρχονταν από τον ΠΙΣ και δύο μέλη του Συμβουλίου του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου, ως παρατηρητές, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΣΙ απαρτίζεται από μέλη που προέρχονται και από τους δύο οργανισμούς των οποίων η θητεία τους θα έχει διάρκεια 3 χρόνων. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία και λαμβάνοντας υπόψη τις αναλογίες των μελών στο ΤΣΙ, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού θα απαρτίζεται από 8 μέλη του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και 3 του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου (ΠΟΣ).

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, τα μέλη που θα απαρτίζουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΣΙ εκ μέρους του ΠΙΣ θα είναι ο Δρ Σάββας Σάββα, ο Δρ. Αχιλλέας Περδίος, ο Δρ. Ιωάννης Παπαδοπουλος, ο Δρ. Χάρης Χαραλάμπους, η Δρ. Μαρίλια Λοιζου, ο Δρ. Δημήτρης Χατζηπαπάς, ο Δρ. Νικόλας Κουλαπής και η Δρ. Μαρίλενα Χειμώνα και εκ μέρους του ΠΟΣ θα είναι ο Δρ Κώστας Μακρής , ο Δρ. Βρασίδας Φιλιππίδης και ο Δρ. Παντελής Κωμοδρόμου.

Παράλληλα κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης είχε εγκριθεί ο απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ του ΤΣΙ με επιφυλάξεις στο σημείο που αφορά την αγορά των ελληνικών κρατικών ομολόγων έως ότου αποσαφηνιστεί το θέμα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σύμφωνα με τον Δρ Αχιλλέα Περδίο, ο οποίος εκφωνούσε τον απολογισμό του ΤΣΙ εκ μέρους του απερχόμενου Δ.Σ, ανέφερε ότι αν και η οικονομική κρίση δημιουργεί αφόρητες πιέσεις σε παγκόσμια βάση, και αρκετά επενδυτικά ταμεία παρουσίασαν ελλείμματα η αξία των συσσωρευμένων κεφαλαίων του ΤΣΙ κατά την 31/12/2010 έφτασε στα €14.638.000 συνεπώς το αναλογιστικό πλεόνασμα ήταν €4.032.000 και το επίπεδο χρηματοδότησης ανήρθε στο 138,0%.

Διαβάστηκε 652 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 10:51

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: 02/01/2012 Εποπτική Επιτροπή »